woensdag 26 november 2014

Workshopkaart Iris

Gesso resist techniek met Magenta en PaperArtsy stempelsWerkwijze:

Op het witte strook papier stempelen we de PaperArtsy Mini 18 (alfabet) met gesso. Dit laten we goed drogen om de gesso te laten hechten aan het papier. 
Nu gaan we het bemisten met water en brengen we verdeeld over de achtergrond de distress stains kleuren aan. Eventueel nog wat extra bemisten met water om de kleuren door elkaar te laten vloeien. Overtollige inkt aan de zijkanten kun je voorzichtig opdeppen met een keukenpapiertje. Drogen met een heattool. Verwijder met een vochtig doekje de stains van het gesso.

Nu kunnen we de achtergrond verder opbouwen met de PaperArtsy mini 84 (handschrift) met distress inkt crushed olive. Doe dit verspringend voor een speels effect. Met een blending tool de randen lichtjes aanzetten met distress inkt gathered twigs. Het achtergrond strookje is nu klaar.

Op een apart stuk wit papier gaan we de Magenta Iris stempelen. Maar alvorens we dat doen maken we eerst het papier vetvrij met behulp van het anti-statisch doekje. Dan kunnen we de Iris afdrukken met versamark en bestooien met witte embossingpoeder. Verwarmen met de heattool.

We gaan de Iris inkleuren met de distress stains, de bloem met peacock feathers, het hart van de bloem met spiced marmelade. De stengels met peeled paint stain en een beetje van de crushed olive distress inkt. Na inkleuring de bloem uitknippen en eventueel langs de stengels nog met een blending tool gathered twigs aanbrengen.

Op een apart strookje stempelen we de Magenta tekst Carpe Diem met Archival Coffee en maken er een labeltje van. De kanten een beetje aanzetten met gathered twigs met behulp van de blending tool.

Nu kan alles op de witte basiskaart worden aangebracht. Begin met de achtergrond strook met dubbelzijdig plakband of lijm. Dan de bloem, bloem zelf iets verhoogd opbrengen, de stengel niet.

De tekststrookje ook verhoogd aanbrengen. Eventueel ter hoogte van de 
achtergrond strook de zijkant lichtjes aanzetten met gathered twigs en de blending tool om een wit randje te verdoezelen

Alle materialen zijn verkrijgbaar bij stampingcorner.nl

3 opmerkingen:

Sproet zei

Prachtige Kaart!

Enny zei

Wow, wat een mooie kaart, prachtige kleuren, bedankt voor de uitleg ! Groetjes Enny

Anjas-Artefaktotum zei

Really beautiful, love the color combination.
Groetjes Anja