vrijdag 26 december 2014

3UP PaperArtsy resist technique blogpost

This card and technique explanation is posted today on the PaperArtsy blog, hop over to PaperArtsy to read further in English

Deze kaart met uitleg is vandaag gepost op het PaperArtsy blog. Ik voel me vereerd om hier weer deel van uit te mogen maken!


Stap voor stap uitleg

Smeer een dun laagje gesso uit op je craftsheet en "be-inkt" hiermee de PaperArtsy mini 18 en druk deze af op het achtergrond papier. Herhaal dit nog 2 keer, maar zorg dat je de afbeelding verspringend/ speels afdrukt.

Zodra de gesso is opgedroogd kun je het achtergrond papier bemisten met water en hier her en der de 3 kleurtjes distress stains aanbrengen. (spiced marmelade, peeled paint, peacock feathers). Laat de kleuren goed door elkaar lopen, eventueel nog even extra bemisten met water.
Drogen met de heattool. De gesso werkt als een resist, je kunt met een vochtig doekje nog voorzichtig eventuele inktrestjes ervan afvegen.Nu kun je her en der de PaperArtsy mini 44 met distress inkt crushed olive stempelen.
De buitenranden van het papier aanzetten met distress inkt vintage photo, zo creeer je wat diepte.


Op een apart stukje papier druk je de bloemenstengel van de PaperArtsy set HP1009 af met Versamark en strooi hier witte embossingpoeder over. Verhitten met je heattool.

Nu kun je de bloemen inkleuren met distress stains peacock feathers met behulp van een waterpen. Voor het hartje van de bloemen heb ik spiced marmelade gebruikt.
Na inkleuring knip je de bloemenstengel uit.
Stempel alleen het Happiness gedeelte van de tekst uit het PaperArtsy set HP1009 met Archival coffee op een apart strookje en maak hier een labeltje van.

Nu kan de kaart in elkaar gezet worden. Mat de achtergrond op een witte basiskaart en plak hierop de bloemenstengel. Het tekstlabeltje heb ik verhoogd aangebracht.

2 opmerkingen:

Carole Dion zei

Love the technique I'm gone a try it for sure!

Ankie vd Polder zei

Mooie kaart en heldere uitleg. Groetjes, Ankie