woensdag 1 december 2021

ATC dwergpapegaaien

 De prompts van week 46 bij de Scrapheap ATC year challenge is:
Washi tape & pijlen


Stap voor stap uitleg



De dwergpapegaaien gestempeld met versafine black op een stukje aquarelpapier en deze ingekleurd met de distress re-inkers




Op ATC formaat gesneden aquarelpapier heb ik bewerkt met distress oxide prize ribbon en salvaged patina en met de gewone distress inkt salvaged patina. Deze kleuren heb ik op het craft sheet aangebracht en met een beetje water bemist. Hier haal je dan het aquarelpapier doorheen. Je kunt meerdere keren de kleur oppakken, maar zorg wel dat je tussen de verschillende lagen het papier even droogt.




Tijd om te zoeken naar de compositie, wat wil ik er allemaal op hebben en wat komt het mooiste uit. Er moet natuurlijk washi tape gebruikt worden en iets met pijlen. Laat ik nu washi tape hebben met pijlen erop :-)





De streep achtergrond van de Art Journey set Walk Away op 3 plaatsen gestempeld met blauwe archival inkt. Hierbij ook de stukjes washi tape erbij geplakt.
Het hangende hartje uit de Art Journey set Crows met versafine black gestempeld in de linker bovenhoek.


Uit de set Dymo 2 het woordje Love gestempeld, uitgeknipt en boven het hartje geplakt. De dwergpapegaaien uitgeknipt en opgeplakt. Hier en daar nog wat schaduw en high lights aangebracht. En om het oranje van de vogeljtes toch nog iets terug te laten komen in de achtergrond, met oranje distress inkt wat gespetterd en met een penseeltje iets verder uitgewerkt. Het geheel gemat op een witte achtergrond.



Geen opmerkingen: