zondag 17 april 2022

Reminder Art Journey challenge: gesso resist

 Met de gesso resist techniek kun je zulke leuke achtergronden maken. Dus nog een keer voor jullie een stap voor stap uitleg gemaakt.


De challenge bij Art Journey loopt nog tot 30 april, dus nog genoeg tijd om mee te doen. Kijk hier voor de details: challenge 133: gesso-resist

De stap voor stap uitleg van bovenstaande kaart


Smeer met een paletmes een beetje witte gesso uit op een gelamineerd sheetje of craftsheet. We gaan dit gebruiken als stempelkussen. "Beïnkt" de tekst stempel met een beetje gesso en stempel deze af op het aquarel achtergrond papier. Doe dit een paar keer op verschillende plaatsen. Doe dit ook met de vlekken stempel uit deze Just my type set.



Breng wat kleurtjes distress inkt direct op je craftsheet aan en bemist met wat water. Haal hier je het papier doorheen. Herhaal dit tot je tevreden bent met de kleuren. Tussen iedere laag in wel even droog maken met de heat tool. Eventuele achtergebleven inkt op de gesso kun je voorzichtig met een iets vochtig doekje verwijderen.



De vogel en nestje gestempeld met archival black soot op de onderrand van de kaart. Voor de vogel in het midden van de kaart een rups als ondergrond gestempeld.



Daar ik de vogel op de rups wil laten zitten, plakken we de rups af met een masker en stempelen we de vogel erop.



Hetzelfde gedaan met de vogel en rups in de bovenhoek.



Ontkleur de gestempelde vogels, rupsen en het nest met wat bleek, gebruik hier een synthetisch penseel voor!



Breng nog wat extra details aan in de achtergrond met enkele achtergrond stempels met corresponderende kleuren van je achtergrond. Ik heb hier de ripple set gebruikt.



Ook zwarte accenten aan de achtergrond toevoegen, ik heb hiervoor de tabellen stempel uit de Friends II set genomen.



Kleur de vogeltjes, rupsen en het nestje in met kleurtjes distress inkt met behulp van een waterbrush.



Zet de randen aan met een donkere kleur distress inkt bijpassend aan de achtergrond. Geef wat witte accenten aan in de achtergrond met een witte gel pen.



De buitenranden nog extra aanzetten met zwarte inkt en mat het geheel op een witte basiskaart. De tekst komt uit de Dymo 2 set.


De gebruikte Art Journey stempels:





2 opmerkingen:

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat een mooie kaart en dank je wel voor de heldere stap voor stap uitleg. Geeft een heel mooi effect deze techniek.
Fijne Paasdagen.
Lieve groetjes Miranda

Tineke Koedam zei

Ook weer een mooi voorbeeld.
Groeten, Tineke Koedam