woensdag 13 december 2023

Art Journal pagina - ArtJourney birds step by step

Afgelopen week heeft Grete van Asperen op de De Scrapheap Community een 7 daagse step by step challenge georganiseerd. Dit is heel erg leuk om te doen, iedere dag een opdracht om uit te werken om zo na 7 dagen tot een eind creatie te komen. 

Mooie stimulans als je geen inspiratie hebt of heel weinig tijd hebt.




Ik heb eraan mee gedaan en met Art Journey stempels aan de slag gegaan en laat jullie de verschillende stappen zien.  Wellicht vinden jullie het ook leuk om eens te proberen.

De gebruikte Art Journey stempels: 
Garden birds
Just my Type
Words


Dag 1: Plak je pagina vol met stukjes boekpapier. Enne je mag dit ook gewoon op een kaart maken, het is tenslotte straks jouw creatie....




Dag 2: Breng verdund gesso aan.




Dag 3: Breng op een paar plaatsen met een stencil structuur aan ( dit kan met pasta of gesso)




Dag 4: Breng 2 kleuren inkt/verf aan de bovenkant van je pagina en spuit het met water. Laat de kleur naar beneden lopen.




Dag 5: Gebruik wat stempels voor achtergrond en doodle in het midden van boven naar beneden een soort steentjes aan elkaar…..2 Rijen 1 kort en 1 helemaal naar beneden.
Ik heb de steentjes niet helemaal naar beneden gedaan, afwijken mag 🙂




Dag 6: Neem een vierkant lapje stof en naai hierop jouw focal point en plaats in het midden van jouw pagina. Ook hier heb je een beetje gesmokkeld, niet vierkant en niet in het midden....




Dag 7: Voeg tekst toe.

En zo heb je heel gemakkelijk in een weekje tijd een creatie af en dit kost je per dag maar heel weinig tijd.

Geen opmerkingen: