zaterdag 24 augustus 2024

JMA Art Journal stap voor stap

 Ik heb een stap voor stap uitleg gemaakt, dit keer van onderstaande art journal pagina met het mixed media papier uit het toffe JMA journal.

De stap voor stap uitleg

Op het mixed media papier uit het art journal twee kleurtjes distress spray stain gespoten (twisted citron & salvaged patina) en een beetje bemist met water om de kleuren te laten vloeien en tijdens het drogen met de heattool wat water spetters erop laten vallen.


Het mask stencil op de pagnia gelegd en de kleur scorched timber distress stain spray gespoten, dit op twee plekken gedaan Met het restant inkt wat nog op het mask zat een stempel afdruk gemaakt aan de linker kant. 
Om de donkere kleur hiervan iets af te zwakken heb ik met de dylussion white linnen lichtjes hier en daar erover heen gespoten.


In het mixed paperpad van de Wild & Free collectie zit ook heel mooi velum met bloesems. Hier heb ik een aantal bloesems uitgeknipt en op de achterkant de bloemen met witte gouache verf gekleurd. Daarna op de pagina geplakt. Helaas was ik vergeten de ondergrond eerst te gronden, want nu heeft de witte gouache zich vermengd met de gekleurde distress spray achtergrond en zijn de bloemen niet meer zo wit gebleven.


Op verschillende plekken op de achtergrond de grit paste aangebracht met het ATC mask stencil. De buitenrand van de pagina met distress oxide vintage photo aangezet.


Diverse stempeltjes uit de Wild & Free sprig stempelset op de achtergrond gestempeld met bijpassende kleuren archival inkt (leaf green & garden patina)


Uiteraard gespetterd met witte gouache inkt en ook goud spetters van gansai tambi verf. 
Tekst toegevoegd uit het stickerboekje van Victorian Dreams.


En zo heb ik weer een leuke pagina voor in mijn JMA canvas art journal.


De gebruikte JMA producten:
JMA-WAC-MASK-55
JMA-RM-MASK-219
JMA-WAF-MPP-184
JMA-WAF-STAMP-672
JMA-VD-STIC-19

1 opmerking:

Marja Sch zei

Super mooi gedaan en bedankt voor de uitleg. Groetjes Marja