zondag 6 maart 2022

Art Journey challenge: persoon

Deze maand hebben we weer een nieuwe challenge bij Art Journey:
"Verwerk een persoon/gezicht in je creatie"

En dit is mijn inspiratiekaart



Stap voor stap uitleg

Rol met een brayer diverse kleuren distress oxide inkt uit op aquarelpapier in het formaat van een mini slimline kaart. De kleuren die ik heb gebruikt zijn speckled egg, shaded lllac, broken china en seedless preserves. Spray iets water over het papier zodat de kleuren zich een beetje kunnen vermengen. Droog het met een heattool of aan de lucht.



Zorg dat het papier goed gedroogd is en ga met een antistatisch doekje over je papier. Druk de umbrella man af met versafine onyx black en heatset het met clear embossing poeder.


Stempel de druppels op 3 verschillende plekken op je achtergrond met archival black soot.


Stempel de cirkels uit de ripples small set ook op 3 plekken met distress oxide shaded lilac.



Stempel de script uit de freya set met distress oxide broken china op verschillende plekken op je achtergrond. Zowel horizontaal als verticaal.


Met behulp van een transparant sheetje in het stempelplatform kun je de paraplu precies zo stempelen dat deze goed aansluit aan de umbrella man. En zo kun je ook de onderste paraplu goed uitlijnen.


Met een beetje bleek ga je met een synthetisch penseeltje de man, paraplu's en de regendruppels ontkleuren. 


Breng rondom wat extra kleur aan met distress inkt shaded lilac en seedless preserves met behulp van een blending tool.


Breng alleen langs de randen wat black soot distress inkt aan met de blending tool. Dit geeft het geheel nog meer diepte.


Op een apart stuk wit papier druk je de tekst af met versafine onyx black. Knip de verschillende teksten van elkaar los.


Zet de randen van de tekstlabels aan met de zwarte distress inkt. Breng wat witte highlights aan in de achtergrond met een witte gel pen.



Mat de achergrond op zwart cardstock en plak het geheel op een witte basiskaart. Plak de teksten verdeeld over de kaart op.


En hier nogmaals het eindresultaat.

2 opmerkingen:

marja kenter zei

Prachtig deze kaart.
Dank je wel voor de uitleg.
Fijne dag en groetjes.

Glennis F zei

Wonderful!