zaterdag 3 december 2022

JMA vintage romantische kaart - tutorial


Een mixed media kaart, laag over laag net zolang totdat ik tevreden was met de achtergrond. En dan met als eindresultaat deze vintage romantische kaart. 


En zo is deze ongeveer tot stand gekomen....



Het mask stencil op een aquarelpapier gelegd en deze be-inkt met distress oxide inkten in de kleuren vintage photo en lumberjack plaid.


Verwijder het mask en spray royaal water op de achtergrond, zodat de kleuren gaan uitlopen en met elkaar vermengen.


Met de lumberjack plaid oxide inkt hier en daar een script afdrukken. Ik heb hiervoor de ticket uit de vintage ticket stempelset gebruikt.


Uit dezelfde stempelset de liniaal gedeeltelijk her en der afgedrukt met de versafine clair nocturne.


De achtergrond was toch niet echt naar mijn zin. De kleuren verzacht en meer naar de achtergond gebracht door op sommige plekken lichtjes wat witte gesso erover heen aan te brengen.


Daarna weer het mask stencil gebruikt, maar nu heel lichtjes kleur aangebracht. En ook weer dezelfde stempels gebruikt, maar alvorens op de acthergrond te stempelen eerst afstempelen op een kladblaadje en pas de tweede afdruk op je achtergrond.


De margrieten stempel, ook uit de vintage ticket set, met bruine watervaste inkt direct op de achtergrond gestempeld. De margrieten nogmaals gestempeld op een apart stuk aquarelpapier.


De margrieten op een snelle manier ingekleurd met verschillende roodtinten distress inkt. En met snel inkleuren bedoel ik niet letten op waar schaduw zou moeten komen. Daarna de bloemen uitknippen.

De bloemen nog wat accenten gegeven met een witte gelpen. Op de achtergrond geplakt met wat wit en goud garen eronder.


Stukjes washi tape geplakt in de linker bovenhoek en rechts onder. Met witte verf gespetterd op de achtergrond.

Nog even een close up van de bloem en hier kun je ook zien dat ik de buitenrand van de achtergrond voorzien heb van een laagje bruine distress pasta (Cadence)


Tekst labeltjes uit het stickerboekje verdeeld over de achtergrond opgeplakt en het geheel op een witte basis kaart geplakt.

De gebruikte JMA producten:
Washi Tape - Vintage Rulers JMA-IP-WASH05
Stamps – Vintage Tickets JMA-IP-STAMP277
Mask Stencil - Slimline Baroque JMA-IP-MASK131
Stickerbook A6 - STICKERJMA01


1 opmerking:

Marja Sch zei

Wat ontzettend leuk gedaan. Heel mooi. Bedankt voor de uitleg. Groetjes Marja