zaterdag 18 maart 2023

JMA Paradijsvogel met tutorial

In de nieuwe release Feelings of Freedom van Jenine's Mindful Art collectie zit een hele toffe slimline stempel met paradijsvogels.

Ik ben hier heerlijk mee aan de slag gegaan en heb de stempel maar gedeeltelijk gebruikt.

 Stap voor stap uitleg

De vogel op aquarelpapier gestempeld en deze ingekleurd met distress inkten. Zodra de tak met vogel ingekleurd en gedroogd is, deze uitknippen.


Dezelfde vogel stempel je nu ook op de basiskaart van aquarelpapier. Hier en daar heb ik de achtergrond "verlengd" door stempeltjes uit de Enhancement stempelset te gebruiken. De blaadjes in de achtergrond worden ingekleurd met groene distress inkt.


De achtergrond gekleurd in bruin en blauwtinten en dit in elkaar laten overvloeien. 


De tekst feelings of freedom uit de Enhancement stempelset afgedrukt op zwart cardstock met versamark inkt en dit verhit met witte embossing poeder.

De vogel en de teksten iets verhoogd op de achtergrond geplakt. Het roze van de paradijsvogel toch ook iets laten terugkomen in de achtergrond door de bloemetjes roze te kleuren.


Het geheel gemat op zwart en op een witte basiskaart geplakt.


En hier nogmaals het eindresultaat.


De gebruikte JMA producten:
Clear Stamp - Birds-of-Paradise JMA-FOF-STAMP421
Clear Stamp - Enhancement Set JMA-FOF-STAMP423

1 opmerking:

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wauw wat een prachtige kaart Mariëtte. Heel mooi zoals je de vogel van kleur hebt voorzien en ook de achtergrond is een plaatje. Dank je voor de uitleg.
Lieve groetjes Miranda