zondag 6 februari 2022

Art Journey challenge februari - harten

De challenge van deze maand bij Art Journey staat in het teken van:
harten

En dit is mijn uitwerking




En van bovenstaande kaart heb ik ook weer een foto tutorial gemaakt.


Ik heb op de grote gelliplate 3 kleurtjes verf aangebracht, Dit keer gekozen voor fresco paints donkerroze & gele in combinatie met distress paint crackling campfire. De kleurtjes een voor een met een brayer uitgerold en het overtollige verf van de brayer op de kleine gelliplate afgerold in plaats van op een klad papiertje. In de nog natte verf heb ik de de muur & stippen stempel afgedrukt. En ook een dopje gebruikt om verf weg te nemen. Dit heb ik dus op beide gelliplates gedaan. Maak wel gelijk je stempels schoon met b.v. een billendoekje.


Zodra de verf droog was, heb ik de fresco paint kleur bora bora er dun over uit gerold.




Nu de verf nog nat is, direct het witte papier erop gelegd en dan goed aanwrijven met de hand.



Voorzichtig het papier van de geliplates getrokken en hier zie je het resultaat. Door dus een tweede geliplate te gebruiken om je brayer op schoon te maken, krijg je dus een extra achtergrond.




Hier zie je dus het effect wat de stippen en muur stempel hebben gedaan op de afdruk. Door hier verf mee af te halen van de geliplate en er daarna met de blauwtint weer een laatste verflaagje overheen te zetten, zie je op het eindresultaat blauwe stippen en stenen van de stempels.



Één van de achtergronden op maat gesneden en de lichte plekken hier en daar aangezet met distress inkt salvaged patina en een blending tool.



De bloesemtak gestempeld met zwarte archival inkt. De bloemetjes eerst wit gemaakt met de Faber Castell pitt pen en daarna blauw accent aangebracht met een ZIG marker.


Één tak vond ik toch iets te weinig en er nog eentje hangend erbij gestempeld en op dezelfde manier ingekleurd als beschreven in de stap hiervoor.


Het kleine hart heb ik met archival picked raspberry hier en daar op de achtergrond gestempeld.


Hetzelfde hart nu ook gestempeld met Archival zwart, zodanig dat het lijkt of ze aan de tak hangen. Bij sommige het lijntje doorgetrokken tot aan de tak met een zwarte fineliner. De hartjes op dezelfde manier ingekleurd als de bloesems, maar dan uiteraard roze ZIG marker


De tekst gestempeld met versamark en bewerkt met zwarte embossing poeder en deze laten smelten met een heat tool. De tekst uitgeknipt en er een wit randje omheen laten zitten.


Hier en daar goudfolie op de achtergrond aangebracht. En hier een daar nog wat witte accenten met een gelpen gezet.
 

De buitenrand rondom een beetje aangezet met zwarte distress inkt, zodat het iets meer diepte krijgt en het mooier afsteekt van de witte basis kaart. De tekst labeltjes opgeplakt. 


Gebruikte Art Journey stempels


Geen opmerkingen: