zondag 20 februari 2022

Art Journey insecten verjaardagskaart

Distress oxides en Art Journey stempels met een stap voor stap uitleg



En zo is deze kaart tot stand gekomen

Uit maskerpapier drie vierkanten gestanst met een vormen set van xxx. Deze maskers plaatsen op een wit stempelpapier. Dan met een brayer verschillende kleuren distress oxide inkt er over uitrollen. Ik heb de kleuren wild honey, salvaged patina en vintage photo gebruikt. Daarnaast als laatste nog een keer de gewone distress inkt salvaged patina met de brayer uitgerold. 

Met een blending brush de vintage photo oxide inkt geblend langs de randen van de vierkantjes.



Het geheel bemisten met water, zodat de kleuren zich wat gaan mengen. Verwijder dan de maskers en leg deze apart. Droog de achtergrond met de heat tool. Dan met een kleine blending brush de witte vierkanten iets aanzetten met distress inkt salvaged patina.



Leg de maskers weer terug op zijn plaats, zodat je de ABC achtergrond stempel uit de Just my type set kunt afdrukken met archival ground espresso.




Ook de vlekken stempel uit dezelfde set op de achtergrond afdrukken maar nu met archival spiced marmelade.



De kleuren weer wat afgevlakt door met een brayer en witte acrylverf hier een daar lichtjes verdeeld uitrollen over de gehele achtergrond.




Verwijder de maskers en neem je gehele achtergrond af met een antistatisch doekje.  Stempel de insecten met versafine onyx black af in de vierkantjes. Bestrooi de afdrukken met zwarte embossing poeder en laat dit smelten met de heat tool




Stempel de poststempel uit de Freya set met versafine onyx black op een paar plekken in de achtergrond. Droog dit even goed met de heat tool want deze inkt droogt niet snel op de witte acrylverf. Iets wat ik zelf was vergeten, waardoor bij mij in de rechter bovenhoek een veeg kwam (zie volgende foto)




Ik vond de vierkantjes nog te steriel. Dus maskers rondom het vierkant geplakt en insect afgedekt, waardoor je in het vierkant kunt stempelen. Ik heb hiervoor de script uit de Freya set genomen en gestempeld met distress oxide salvaged patina.




Breng wat distress oxide (salvaged patina & wild honey op je craft sheet en kleur er de insecten mee in met een waterbrush




De randen van de kaart aanzetten met distress inkt vintage photo met behulp van een blending tool. En in de achtergrond witte accenten aanbrengen met een witte gel pen.




Leg het werkstuk in een splatbox (of schoenendoos) en maak witte spetters door met een schaar op je witte posca pen te slaan. De zwarte spetters heb ik gedaan met Arteza gouache aquarelverf.




De stempellap Dymo dutch afgedrukt met versafine onyx black en met zwarte embossing poeder geheat set. De benodigde teksten uitgeknipt met een witte rand er omheen. De rest van de tekstjes heb ik dan alvast kant en klaar liggen.




De stempelkaart gemat op een laagje zwart karton en daarna weer gemat op wit cardstock met behulp van de speciale linialen. De tekst labels opgeplakt en rondom voorzien van een schaduwlijntje met een zwart aquarelpotlood en deze uitgevloeid met een waterbrush.



En hier nogmaals het eind resultaat

1 opmerking:

bolletjelucky.blogspot.com zei

Een prachtige kaart Mariëtte in mooie kleuren en met gave stempels gemaakt. Lief dat je er zo'n duidelijke uitleg bij zet, dankjewel daarvoor.
Lieve groetjes Miranda